header--content-marketing

Content marketing

Content is king! Content marketing behoort al een aantal jaren tot de belangrijkste trends onder marketing- en communicatieprofessionals. Jouw (potentiële) klanten precies de juiste informatie bieden op de juiste plek op het juiste moment, dat is wat content marketing effectief maakt. We zijn steeds beter in staat in kaart te brengen wat diverse doelgroepen willen weten. Niets beter dan hierop in te spelen. Het is belangrijk dat de content zo sterk, geloofwaardig, waardevol en relevant mogelijk is. Wij helpen je graag waardevolle inhoud te creëren, via het juiste kanaal en voor het juiste publiek, om zo de gewenste doelgroep te bereiken.


 

 


Wat is content marketing?

Bij content marketing is het van belang om zo goed mogelijk te weten wat je (potentiële) klanten willen en bezig houdt. Alleen dan kun je hen voorzien van de juiste informatie. Het verschil met reclame is dat consumenten ongevraagd bestookt worden met berichten, terwijl de gewenste doelgroep bij content marketing bediend wordt met informatie die aansluit op de behoefte op dat specifieke moment. Dit kan in zowel de oriëntatiefase, de afwegingsfase als de besluitfase van het aankoopproces zijn. Content marketing kan onder andere effectief worden ingezet bij online, print en TV. De online variant kenmerkt zich door het feit dat het goed meetbaar is. Dit is onder meer een reden dat content marketing heel geschikt is voor SEO.

content-marketing-2

 Onze toegevoegde waarde

Ons online marketingteam helpt je graag bij het verbeteren van jouw content. We hebben veel expertise opgebouwd met het creëren van waardevolle content, waardoor je beter zichtbaar wordt bij jouw doelgroep en je een betere bekendheid en voorkeurspositie realiseert. Wij concentreren ons met content marketing met name op de relatie tussen merk en consument. Naast return on investment draait het hier dan ook om return on relation. Met een content marketing plan van Aperia Online ben je verzekerd van kwaliteit.

Wat kun je van ons verwachten?

Vooral de online variant van content marketing is goed meetbaar, effectief en daarom heel populair. Consumenten zijn voortdurend op zoek naar goede informatie. Wij helpen je in kaart te brengen waar de consumentenvraag uit bestaat in relatie tot jouw merk of product. Door samen met jou een content marketingplan op stellen, krijgen we meer inzicht in jouw doelgroep, de markt en de ervaringen van de doelgroep met jouw product of merk. 

Onze aanpak

Onze SEO-specialisten helpen je graag bij het bepalen van de juiste contentstrategie. Wat is de missie, de positionering, merkwaarden en wat wil je bereiken? Wie is je doelgroep? En hoe optimaliseer je je content voor zowel de gebruiker als voor Google?

Strategie

Samen bepalen we een korte- en langetermijnstrategie en zorgen we voor een goede en structurele planning. Wij vinden dat creativiteit een belangrijk onderdeel is van een contentstrategie en plannen meerdere brainstormsessies per jaar in met onze klanten.

Creatie

We bieden graag ondersteuning en advies hij het schrijven van goede content. Wil je het schrijven van content helemaal uitbesteden? Ook dat is bij Aperia Online mogelijk.

Publicatie

Op welke platformen publiceren we je content? We analyseren graag welke platformen passen bij je organisatie en bij de geschreven content.

Monitoring en analyse

Welke effecten hebben alle optimalisaties? Wat is het verschil qua posities, verkeer, visibility score en conversies? We houden dit continu bij en blijven optimaliseren, zodat we de beste resultaten behalen.

Wil je vrijblijvend advies over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij jouw content marketing?

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden en kansen die wij voor jouw organisatie zien. We zijn bereikbaar per mail op info@aperiaonline.nl of telefonisch via +31 (0)35 538 538 0.