aperia-online-e-mail-marketing

E-mailmarketing

E-mailmarketing is al jaren één van de meest populaire en succesvolle kanalen om je klant, relatie of prospect op een persoonlijke manier te benaderen. Met de komst van de smartphone is e-mail nog meer dan voorheen voor elke online marketeer een onmisbaar kanaal geworden. Met goede e-mailmarketing informeer je de ontvanger op het (voor hem) juiste moment, bouw je duurzame relaties op en stimuleer je de verkoop van jouw product of dienst. Belangrijk is welke doelstelling je nastreeft met Email marketing. Meer klanten aantrekken, bestaande klanten vasthouden of groei, klanten meer en vaker te laten kopen. Deze keuzes vormen de basis van je E mail marketing plan!

Voordelen e-mailmarketing

  • E-mailmarketing is effectief
  • Het is efficiënt
  • Resultaten zijn makkelijk meetbaar
  • E-mailmarketing kan geautomatiseerd worden

 

itvmedia-e-mailmarketing

Kansen met e-mailmarketing

Voor elke onderneming liggen er kansen op e-mailmarketing. Door samen te werken met de vakspecialisten van iTV Media haal je (nog) meer rendement uit jouw e-mailcampagnes. Dit gaat overigens verder dan alleen het versturen van nieuwsbrieven. Wij helpen je om e-mail (al dan niet geautomatiseerd) in te zetten als middel voor het stimuleren van herhaalaankopen, het verhogen van loyaliteit, het bieden van aftersales, customer support/klantenservice, het meten van klanttevredenheid (enquêtes/polls), etc. Voor de gehele customer-journey kun je e-mailmarketing succesvol inzetten en daar helpen we je graag bij.

Customer Journey

Het volledig inzetten van e-mailmarketing kan je klant helpen in alle fases van het nemen van zijn aankoopbeslissing. Heeft een lezer van je nieuwsbrief nog nooit wat bij je besteld, maar klikt hij wel altijd op dat éne specifieke product? Stuur hem dan (geautomatiseerd) een interessante mail over dat product en begeleid hem van prospect naar klant. Heeft hij een eerste order gedaan? Mail hem andere interessante en relevante producten (cross sell). Heeft dezelfde klant na 6 maanden nog geen herhaalaankoop gedaan? Benader hem met een mooie win-back campagne en zorg dat hij weer bij je besteld. En wees tussendoor ook attent en bouw verder aan een duurzame relatie door de klant bijvoorbeeld op zijn verjaardag te feliciteren in een leuke mail met een kortingsbon voor een vervolg aankoop of een cadeautje.

Testing

Er is geen kanaal waarin je verder kunt testen, automatiseren en personaliseren als in e-mailmarketing. In elke mail die je verstuurt kun je een mooie test uitvoeren. Denk aan verschillende onderwerp regels, gepersonaliseerde content, frequentie van je mails, tijdstip en dag van mailen, verschillende segmenten, persoonlijke aanbiedingen, etc.. Met elke uitkomst van een test kun je je e-mailmarketing weer verder optimaliseren. iTV Media helpt je graag met je A/B-testing en het opstellen van een testplan.

Meetbare resultaten

Na het verzenden van een e-mail of het live zetten van een e-mailcampagne kun je precies zien wie de e-mail heeft ontvangen, hoe vaak deze is geopend en hoe vaak er doorgeklikt wordt naar de website. Daarmee kun je nauwkeurig vaststellen of een e-mail effectief is of niet. Ook kunnen we je assisteren om nog meer te meten vanuit je e-mailmarketing, bijvoorbeeld om te kunnen zien welke pagina’s op je website zijn bezocht vanuit de e-mail en of er een aankoop is gedaan. Op basis van al deze gegevens kun je je volgende e-mails en campagnes optimaliseren, zodat je de hoogst haalbare resultaten behaalt!

Kosten en opbrengsten

E-mail is een relatief goedkoop kanaal met een hoge Return on Investment (ROI). Je bereikt heel gericht de juiste doelgroep, met een relevant bericht, tegen lage kosten. Uit onderzoek van Campaign Monitor blijkt dat voor iedere euro die je investeert in e-mailmarketing, je er 44 terug ontvangt. Daarnaast zie je al snel resultaat van je inspanningen, want statistieken zijn real-time te zien. Kortom: e-mail is een kanaal die je niet ongebruikt moet laten!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Aperia Online helpt je graag met je e-mailmarketingmanagement. Met onze expertise kunnen wij met jouw e-mailmarketingcampagne inspelen op de behoeftes van de klant en zorgt deze voor een maximale ROI. Wij verzorgen het design van e-mails en de eventuele landingspagina’s die door middel van het segmenteren van de juiste doelgroep en zodoende het versturen van een gepersonaliseerde e-mail, wordt de kans op conversie het grootst. Tijdens de e-mailmarketingcampagne wordt het klik- en aankoopgedrag van de abonnees gemonitord om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Wil je vrijblijvend advies over e-mailmarketing?

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden en kansen die wij voor jouw organisatie zien. We zijn bereikbaar per mail op info@aperiaonline.nl of telefonisch via +31 (0)35 538 538 0.