header-influencer-marketing

Influencer marketing

Met influencer marketing krijg je een unieke kans om in contact met je doelgroep te komen. De influencer die een bepaalde autoriteit heeft opgebouwd en in de belangstelling staat van een specifiek doelgroep, zorgt ervoor dat men laagdrempelig de gewenste informatie krijgt aangeboden. Door de inzet van een influencer is de doelgroep over het algemeen ontvankelijker voor je boodschap.

 

branded-content-text

Bij het starten met influencer marketing dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Geloofwaardigheid is er hier één van. Er komen steeds meer influencers, die samenwerkingen aangaan met adverteerders en merken. Je loopt hier de kans dat de geloofwaardigheid onder druk komt te staan. Transparantie over de samenwerkingen, duidelijke afspraken, relevantie met het product of merk en een goede verhouding met de gesponsorde content zullen een steeds belangrijkere rol vervullen.

 

Als er één platform is waar influencer marketing een enorme groei doormaakt, dan is het Instagram. Het aantal gebruikers groeit, net als het aantal actieve influencers. Op Instagram is de drempel laag en het bereik en de engagement hoog.

Tegelijk is de content creatief en het sentiment positief. Ideaal om je merk, product of campagne onder de aandacht te brengen. Met meer influencers en meer samenwerkingen wordt het uitdagender om op te vallen, oftewel: met een simpele productfoto zal je niet het gewenste resultaat boeken. 

 

Steeds meer merken gaan teams van influencers vormen waar ze het hele jaar mee aan de slag gaan. Vaak is dit de beste aanpak, uit ervaring blijkt dat een eenmalige samenwerking voor bijvoorbeeld één gesponsorde post niet het maximale rendement oplevert.

Brand awareness

Met de campagnes focussen we op het creëren van online buzz en bekendheid rondom een merk. We gebruiken hiervoor de influencers die goed aansluiten op de doelgroep van jouw merk of product. 

Creëren van content

Influencer marketing is een goed middel voor het lanceren van een nieuw product, het creëren van engagement met de doelgroep en het ontwikkelen van content rondom een merk. 

Management van de campagne

Wij verzorgen het complete management tijdens de campagne: van het uitdenken van de campagne tot aan het analyseren van het succes van de actie. 

Wil je vrijblijvend advies over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij jouw Influencer marketing?

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden en kansen die wij voor jouw organisatie zien. We zijn bereikbaar per mail op info@aperiaonline.nl of telefonisch via +31 (0)35 538 538 0.