Videomarketingg

Video marketing

 

 

Vertel het met video

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, een video zegt meer dan 1.000 beelden. Video is een ontwikkeling die niet meer weg te denken valt uit onze samenleving en zich sterk voort zal zetten mede ingegeven door het enorme gebruik van mobiele telefoons, tablets en computers. Video is door het gebruik van beeld, kleur en geluid uitermate effectief. Uit onderzoek blijkt dat consumenten liever video bekijken dan dat ze lezen. Gezien onze Nederlandse infrastructuur en online aanwezigheid zal deze trend zich sterk doorzetten. Heb je een boodschap die tevens in beeld en geluid te vertalen is. Vertel het met video!

 

 

Voordelen van videomarketing

Mensen worden continu geconfronteerd met reclameboodschappen. Hoe val je op? Hoe trek je de aandacht en vertel je in een wereld vol afleiding je verhaal?

Een korte en krachtige video is een uitermate effectieve manier om onder de aandacht te komen bij je doelgroep. Laat je organisatie zien, wees transparant, toon je unieke product of dienst en portretteer klanten. Wek interesse en vertrouwen. Een video produceren is één. De juiste doelgroep op het juiste moment bereiken is de vervolgstap.

 • Wie is mijn doelgroep?
 • Wanneer toon ik de video?
 • Hoe integreer ik videomarketing in mijn andere marketingactiviteiten?
 • Welke kenmerken heeft mijn doelgroep (demografie, geografie, interesses, gedragingen)?
 • Waar bereik ik mijn doelgroep (YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, Display)?

 

Vragen die wij graag voor je beantwoorden. Gebaseerd op de uitgebreide targeting-mogelijkheden, klant- en bezoekersdata en ervaring met een breed scala aan videocampagnes.

Waarom adverteren via Youtube?

Er zijn vele redenen waarom het interessant is om jouw boodschap via YouTube aan de wereld bekend te maken. YouTube is namelijk de grootste videosite ter wereld en de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Meer dan 1,5 miljard unieke bezoekers komen maandelijks naar YouTube en er wordt per minuut meer dan 60 uur aan video geüpload wereldwijd. Kortom, het publiek op YouTube is heel groot. Interessant om dit platform in te schakelen en deze enorme doelgroep kennis te laten maken met je product of dienst!

Hoe werkt adverteren op YouTube?

De werking van het adverteren op YouTube kan in vier eenvoudige stappen weergegeven worden:

 1. Creëer en upload je video
 2. Kies je doelgroep
 3. Betaal alleen voor geïnteresseerden
 4. Ontvang waardevolle rapportages en data

 

Targeting mogelijkheden voor het adverteren op YouTube

Er zijn bij het adverteren op YouTube talloze mogelijkheden om de juiste doelgroep aan te spreken. Je kan het vergelijken met de targetingmogelijkheden via display advertenties in AdWords.

 

Naast de volgende targetingmogelijkheden zijn er nog vele andere mogelijkheden op de doelgroep te bereiken.

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Zoekwoorden (in-search videoadvertenties)
 • Type video
 • Interessegebieden
 • Via deze gerichte targeting mogelijkheden is het mogelijk je doelgroep zo specifiek mogelijk te maken.

Verschillende advertentiemogelijkheden op YouTube

Momenteel zijn er drie vormen van het adverteren in YouTube. We maken onderscheid tussen de volgende advertentiemogelijkheden:

1. YouTube InStream-videoadvertenties

YouTube InStream-videoadvertenties zijn video’s die voor, tijdens of na een video afgespeeld worden. Bezoekers krijgen na vijf seconden de mogelijkheid om de video weg te klikken. Het voordeel van deze advertentievorm is dat je pas gaat betalen wanneer de video minimaal 30 seconden of helemaal bekeken is. Je betaalt dus echt enkel voor de geïnteresseerde kijker. Immers, wanneer ze de video niet interessant vinden, klikken ze snel verder. Dit biedt goede mogelijkheden om, voor een relatief lage investering, je video bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het succes van deze vorm van adverteren op YouTube is erg afhankelijk van de lengte van de video. Een video van 15 seconden zal gezien de korte weergave vaker helemaal bekeken worden, waardoor je een groter publiek bereikt. Lange video’s is de ervaring worden sneller weg geklikt. De kunst is een balans te vinden tussen de inhoud en lengte van de video.

2. YouTube In-Search videoadvertenties

YouTube In-Search videoadvertenties zijn advertenties (met video) die tevoorschijn komen in je zoekresultaten op YouTube. De advertentie bestaat uit een stukje tekst (vergelijkbaar met search advertenties op Google.nl) en een stilstaand beeld van de video. Je betaalt bij In-Search videoadvertenties enkel wanneer bezoekers op je advertenties klikken en dus besluiten je video te bekijken. Targeting voor deze advertentievorm kan alleen op basis van zoekwoorden. Hou hierbij rekening met het feit dat mensen op YouTube doorgaans minder specifiek zoeken dan op Google. Kies hier dus voor redelijk algemene zoektermen. Verder moet er getest worden met de advertentietekst en met het stilstaande beeld van de video. Ook kan bekeken worden hoe de verschillende zoektermen presteren.

3. YouTube In-Display videoadvertenties

YouTube In-Display videoadvertenties zijn advertenties die verschijnen in het Google Display Netwerk. De advertentie bestaat uit een titel en een stilstaand beeld van de video. Je betaalt bij In-Display videoadvertenties evenals In-Search wanneer de bezoeker besluit je video te bekijken. De advertenties worden in het Google Display Netwerk geplaatst. De bezoeker heeft hier niet naar gezocht en zal dus minder snel geneigd zijn om op de advertentie (zonder een begeleidende tekst) te klikken om de video te bekijken.

Wil je vrijblijvend advies over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij jouw Video Marketing?

Neem contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden en kansen die wij voor jouw organisatie zien. We zijn bereikbaar per mail op info@aperiaonline.nl of telefonisch via +31 (0)35 538 538 0.